Sosyal Medya

Güncel

Özmen: TRJet’i üreteceğiz

Yerli bölgesel uçak projesi olan TRJet’in iptal edilmediğini söyleyen Eren Özmen: “Bölgesel Uçak Projesi, hepimizi aşan projedir. Uçağı üretip Türk gençliğine armağan edeceğiz”



Türkiye’nin ilk yerli uçağını üretmek üzere yetki alan TRJet’in Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Eren Özmen, projeden vazgeçilmediÄŸini duyurdu. Son zamanlarda projenin iptal edildiÄŸine dair spekülasyonların ortaya atıldığını, ancak TRJet’in resmî makamlardan bugüne kadar herhangi bir iptal bildirimi almadığını ifade etti. Eren Özmen “Bölgesel Uçak Projesi hepimizi aÅŸan bir proje. Bu küresel yatırım, Türkiye ekonomisini dünyada güçlendirecek ve Türk gençliÄŸine yeni imkânlar saÄŸlayacak mega bir yatırımdır.” dedi. Amaçlarının TRJet baÅŸarılı olduÄŸunda, ÅŸirketi halka açarak TRJet’i halkın ÅŸirketi yapmak olduÄŸunu söyleyen Eren Özmen “Fatih (Özmen) ve benim için TRJet her zaman Türk gençliÄŸine armaÄŸan edilecek kutsal bir mirası temsil etmiÅŸtir” ifadesini de kullandı.
 
100 MÄ°LYON DOLAR YATIRIM
 
TRJet, 2015 yılında Savunma Sanayi Ä°cra Komitesi (SSÄ°K) kararının ardından Türkiye’nin bölgesel uçağını üretmek üzere kuruldu. Halka tanıtımını takiben, TRJet, Savunma Sanayii MüsteÅŸarlığı ile maliyet ve yerlilik oranları dahil tüm proje ÅŸartları ve koÅŸulları üzerinde anlaÅŸtı. Hükûmetin de hükümetinin de mutabık kaldığı araÅŸtırmalar sonucunda yeni bir bölgesel uçağı tasarlamak için en uygun altyapı olarak Dornier 328 uçağı seçildi. Bu seçimin ardından Eren ve Fatih Özmen 100 milyon dolarlık bir yatırımla sertifikalı Dornier 328 uçağının bütün fikrî mülkiyet hakları ve operasyonlarını satın alarak TRJet projesinin baÅŸarısını garanti altına aldı.
 
Ä°LK UÇUÅž 2019’DA
 
ABD’de yaÅŸayan Eren ve Fatih Özmen çiftinin sahip olduÄŸu SNC firması, projeyi üstlenmiÅŸ ve Dornier 328’in modernize edilip yerlileÅŸtirilerek 2019’da ilk uçuÅŸun gerçekleÅŸeceÄŸi bilgisi verilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.